LJUSDAL TREND

Ljusdal Trend är en mässa med ca 90 utställare, föreläsningar, modevisningar och designtävlingar. Mässan ägde rum i Ljusdal den 6-7 oktober. Det var tredje året mässan hölls. De engagerade tjejerna Evelina Enwall och Anna Hansers Rutäng hade med hjälp av trendspanaren Stefan Nilsson från Trendgruppen utgått från trendtemat ”Super Sport”. Fröken Knapp fick förfrågan att förtydliga detta tema på mässområdet. Jag utsmyckade då  foajen, loungen och mat området.

Med samarbetspartners som Lace Fence, Dex Produktion. Tisdag.se, Bemz fick jag till den rätta färgstarka looken.

En enormt tom industrilokal börjar ta ”Super sport” form

Som vanligt jobbar jag fram en skiss så jag håller rätt styrning under processen.

      

Hos Lace fence beställer du staket efter eget mönster. Metalltråden flätas för hand. Jag är helt förtjust i denna vackra form, där hårt möter mjukt. Det finns massor av möjligheter att ta in denna produkt i projekt både exteriör och interiört.

 

LOUNGE OMRÅDET

Ett önskemål från Ljusdal Trend var att få till ett samarbete med Bemz vars  affärsidé är att sy nya överdrag till Ikea möbler. Jag gjorde ett besök på Bemz kontor/showroom på Odengatan i Stockholm. De gillade idén, så Bemz presenterades i loungeområdet. Assistent Filip från Ljusdals Trend slet hårt med att hitta Klippansoffor och dagbäddar som kunde få nya överdrag. Som den ”klippa” han är, lyckades han låna ihop möbler.

.

Loungen som väntar på sina soffor och dagbäddar.

 

MAT OMRÅDET

Här serverade Sveas Britas kök från Järvsö mat och fika. Fröken Knapp monterade och målade vägg, DEX skar ut folie text samt schabloner på maträtter som jag sedan sprayade på väggen.

En befintlig vägg byggd av osb skivor fick en mer grafisk look efter att Fröken Knapp fått lägga på lite svart och vit färg.